May 15, 2020

Cum sa iti faci un blog de succes - 5 trucuri pentru incepatori

Intrebarea la care multa lume se gandeste atunci cand vrea sa isi faca un blog este daca se merita sa-ti mai faci un blog in 2020 si daca poti ajunge sa faci bani din el. Raspunsul este categoric da. Daca te-ai gandit sa incepi un blog de la zero, sa stii ca, doar sa-ti faci un blog este foarte simplu si nu necesita prea mult efort. Sa generezi trafic ca sa ai cat mai multe vizualizari, este putin mai dificil, pentru ca necesita un anumit efort si rabdare. In acest articol va prezint 5 pasi pe care trebuie sa-i urmati ca sa-ti faci un blog de success din care sa faci bani in mod pasiv (adica iti va aduce un venit lunar fara sa trebuiasca sa mai depui un efort pentru asta in acea luna).

Cei care nu sunt incepatori si care au deja o anumita experienta, pot sa sara direct la pasul 3 sau daca va grabiti, la finalul articolului puteti gasi sectiunea de concluzii.


affiliate_link


1. Alegerea un subiect potrivit pentru blogul tau

Este foarte important sa alegi un subiect despre care iti face placere sa scrii si despre care cunosti lucruri pe care vizitatorii tai le-ar cauta pe internet. Nici nu are rost sa incepi un blog cu o tema despre care nu stii prea multe, pentru ca va fi foarte greu sa atragi vizitatori. Nu mai vorbesc ca vei pierde foarte mult timp cautand tot felul de detalii pe care sa le pui in articolele tale.


2. Alege de la inceput daca vrei sa ai blogul pe o platforma gratuita sau vrei sa ai propriul tau domeniu pe un hosting platit 

Care este diferenta? De exemplu, pe o platforma gratuita gen Blogger, adresa ta va fi "blogulmeu.blogspot.com" sau, in cazul Wordpress "blogulmeu.wordpress.com" si nici nu vei avea 100% access sa iti personalizezi blogul asa cum doresti (aici nu ma refer neaparat la cum arata, ci la script-urile din spate, care te pot ajuta enorm sa iti cresti traficul si implicit vizualizarile). Daca ai de gand sa iti cresti blogul pana la un nivel in care sa-ti aduca venituri decente lunar, atunci ar trebui sa alegi un nume de domeniu propriu (exemplu: blogulmeu.ro, blogulmeu.net, etc). Daca blogul tau este in limba romana, recomand domeniu .ro, (castigi un mic bonus de autoritate in Google). Blog-urile cu hosting si domeniu propriu, pot fi oprimizate mult mai bine pentru motorul de cautare Google, decat cele gratuite, dar ca sa ai domeniu propriu, ai nevoie de un plan de hosting, iar acesta costa niste bani (nu prea multi). Partea buna este ca daca totul merge bine, vei ajunge sa recuperezi acei bani fara prea mult efort, dupa care sa mergi pe profit.



3. Ce hosting / gazduire sa alegi atunci cand iti faci un blog nou

Sunt foarte multe firme care ofera servicii de gazduire pentru blogul tau, unele mai bune, altele mai putin bune, unele cu un raport calitate/pret foarte bun, altele foarte prost. Degeaba ai un hosting foarte bun si rapid, daca el este foarte scump si nu ti-l permiti. Cum se alege un hosting bun pentru blog?

 - trebuie sa fie rapid (Google ofera un bonus de autoritate pentru blogurile rapide)
 - sa aiba un raport calitate/pret foarte bun
 - trebuie sa suporte platforma Wordpress
 - neaparat trebuie sa ofere nume de domeniu gratuit la alegere
 - sa aiba serviciu de relatii cu clientii non-stop si foarte bun (mai ales pentru incepatori).
 - daca nu esti multumit, in primele 30 de zile sa primesti banii inapoi garantat

Am testat mai multe servicii de gazduire/hosting romanesti dupa care am testat unele din strainatate. Parerea mea este ca mai bine mergeti pe cele din afara (gen Hostgator, iPage, etc) chiar daca aveti blog romanesc, deoarece majoritatea au servere peste tot in Europa si ofera un timp de raspuns extrem de rapid, care va aduce bonusul dat de Google pentru viteza. Sunt firme gigant, extrem de serioase, cu o reputatie impecabila si cu preturi foarte mici. De exemplu mie unul imi place foarte mult si ii recomand cu caldura pe cei de la iPage. Acest serviciu are toate calitatile pe care le-am descris mai sus (este rapid, ieftin cat 3 sticle de Cola, suporta Wordpress, ofera domeniu gratis si are un serviciu de relatii cu clientii impecabil. Cel mai important este ca nu dureaza mai mult de 15 minute sa-ti incepi un blog Wordpress la ei, iar pentru orice problema intampinata puteti apela oricand la serviciul lor de suport tehnic non-stop (gratuit), daca in primele 30 de zile nu esti multumit, iti primesti banii inapoi. Puteti citi aici un articol detaliat despre de ce iPage este un serviciu de hosting ieftin si bun.

affiliate_link

4. Optimizeaza blogul tau cu tehnici SEO, seteaza Google Search Console si adauga butoane Social Media (Facebook, Twitter etc)

Este un domeniu foarte vast, dar nu te pierde in detalii, invata tehnicile SEO (Search Engine Optimization) de baza. Cel mai important este sa ai un SEO pentru continut (adica titlul fiecarui articol sa fie o fraza care contine cuvinte cheie in mod natural, continutul articolului sa fie despre acel subiect iar fiecare paragraf sa fie scris in mod natural, dar sa contina cuvinte cheie ce au legatura cu titlul), dar foarte important este si SEO tehnic (adica template-ul blogului sa fie configurat bine din punct de vedere SEO). Atat pentru PC cat si pentru dispozitive mobile. Puteti citi mai in detaliu aici. Totodata este foarte important sa va configurati Google Search Console si sa va adaugati un sitemap acolo. Ca sa-ti cresti autoritatea in Google ai nevoie si de backlink-uri de calitate, adica alti bloggeri sau alte site-uri sa puna link spre articolele din site-ul tau. Asta poti sa construiesti in mod natural daca ai continut interesant sau poti convinge lumea sa scrie articole despre continutul tau si sa puna un link spre blogul tau. Un alt aspect important este adaugi butoane sau chiar sectiune de comentarii Facebook la tine pe blog, astfel iti vei creste vizibilitatea pe retelele de socializare. Nu ar trebui sa iti lipseasca nici o pagina de Facebook dedicata blogului tau (iti va atrage vizitatori de pe Facebook).


affiliate_link





5. Creaza continut de calitate in mod constant si genereaza bani din blogul tau

Am pastrat pentru final ceea ce este cel mai important pentru un blog de calitate si anume continutul. Degeaba ai un SEO impecabil pe site sau un hosting foarte rapid daca ai un continut slab si neinteresant. Incearca sa postezi cu regularitate articole noi de calitate, este cel mai important lucru pentru blogul tau. Google iubeste continutul de calitate si daca gaseste in mod constant acest lucru pe blogul tau, ii va creste autoritatea. Dupa ce ajungi sa ai un trafic de macar cateva sute de unici pe zi, poti incepe sa pui reclame Google Adsense pe blog (daca ai un blog de calitate sigur iti vor fi acceptate) si atefel vei incepe sa castigi bani zilnic. Cu cat ai mai mult trafic / vizitatori, cu atat mai multi bani vei castiga.


Daca va place sa scrieti, eu zic ca merita sa incercati, mai ales daca aveti la dispozitie ceva timp liber (1 ora pe zi e suficient pe termen lung). Poti incepe chiar astazi sa iti faci un blog de succes care sa iti aduca bani lunar (orice venit este important). Transforma timpul tau liber in bani.

Esti gata sa incepi? Daca iti deschizi acum un plan de hosting la iPage, primesti un domeniu gratuit:

affiliate_link

Concluzii:

 - iPage ofera un plan de hosting foarte ieftin, dar cu un inalt raport calitate / pret
 - are viteze extrem de bune, cu timpi de raspuns buni in Europa si SUA
 - hosting cu o interfata foarte prietenoasa, perfect pentru incepatori
 - numai bun pentru a gazdui un blog Wordpress, usor de configurat
 - primesti domeniu gratuit (salvezi bani)
 - daca nu esti multumit, au serviciul prin care iti primesti banii inapoi in termen de 30 de zile



Web Hosting from iPage

Spor la scris!







Articole similare:



No comments: