Apr 4, 2010

Tratamentul pt. astenia de primavara si depresie

astenia de primavara depresieTratament pt. astenia de primavara si depresie

Iata ca a venit primavara, afara este timp frumos, a inviat natura si am trecut la ora de vara. Odata cu aceste lucruri pentru multi dintre noi s-a instalat astenia de primavara, o afectiune care actioneaza atat psihic cat si fizic asupra noastra intr-un mod negativ. Netratata, astenia duce dupa sine la instalarea unei depresii care poate avea efecte daunatoare asupra noastra.

Simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, de stare de melancolie, cefalee, palpitatii, nervozitate, insomnie, scaderea memoriei si comportament labil si apar din cauza faptului ca celulele obosesc. Astenia de primavara se manifesta prin tristete, oboseala, lipsa de energie, lipsa de chef, insomnie, hipersomnolenta in timpul zilei etc.

Un tratament pentru astenia de primavara si implicit pentru depresie il constituie o dieta bogata in fructe si legume in stare cruda, pentru a detoxifia organismul si a-l vitaminiza. Alte tratamente naturiste pentru a combate asteniei de primavara sunt:

Ulei de catina - Puternic vitaminizant, contine foarte multe vitamine si minerale usor asimilabile de catre organism.

Spirulina - Se recomanda luata odata cu uleiul de catina pentru ca au un efect sinergic. Contine vitamine, minerale, toti aminoacizii esentiali si multe ate substante benefice corpului.

Tijele si frunzele de papadie – puternic detoxifiant al ficatului si colonului, regleaza si stimuleaza digestia, ajuta la eliminearea toxinelor din organism.

Ceaiul de macese - pntru aportul ridicat de vitamina C. A se consuma cu miere de albina si nu cu zahar.

Alt tratament impotriva asteniei de primavara si a depresiei il constituie plimbarile prin aer liber, preferabil parcuri sau zone verzi si activitatile sociale intense. Evitati singuratatea, mergeti in vizita la prieteni, iesiti cu ei in oras, simtiti-va bine. Nu stati inchisi in casa.




Articole similare:



1 comment:

Metaxa said...

Hristos a Inviat! Pace si Lumina in suflet.